Dodik

Komšić ne propušta priliku da se izblamira

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti…
Vijesti / Politika | 30. 04. 2021. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Željko Komšić ne propušta priliku da se osobno izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže.

"Tako je bilo i na sastanku s potpredsjednikom Europske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvaćanju BiH, na šta se on sada izvlači", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira Komšićevu izjavu da je napustio sastanak s Borrellom jer srpski član Predsjedništva negira "genocid", državu, te priča o mirnom razlazu...

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

"Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba raditi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli", zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close