Sarajevo

Komšić još u izolaciji, na sjednici Predsjedništva putem videolinka

Izvanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održana danas u 17 sati nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi s pandemijom koronavirusa
Vijesti / Politika | 16. 03. 2020. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izoloaciji nakon posjete Kanadi, ali će sudjelovati u radu današnje vizvanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je Feni iz Komšićevog ureda.

Izvanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održana danas u 17 sati nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi s pandemijom koronavirusa (Covid-19), potvrđeno je Feni u Predsjedništvu BiH.

Na sjednici bi trebalo biti razgovarano o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitio gospodarstvo.

Također, na sjednici bi trebali biti članovi Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko Distrikta i entitetski ministri zdravstva.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nalazi se u dobrovoljnoj samoizolaciji nakon prošlotjednog povratka iz posjete Kanadi, gdje je, između ostalog, imao susret s premijerom Justinom Trudeauom. Supruga kanadskog premijera Sophie Grégoire Trudeaua testirana je pozitivno na koronavirus.

Kopirati
Drag cursor here to close