Odgovor Ružice Jukić

Komšić je vjerojatno bio dekoncentriran

Dodala je da joj nije bila namjera da se informira baš kod Komšića, o legalnosti podrške.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2019. u 11:23 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom odgovora člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Komšića, potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Ružica Jukić u ponedjeljak je izjavila da je Komšić vjerojatno bio "dekoncentriran dok je čitao njeno obraćanje Predsjedništvu Bosne i Hercegovine".

''U njemu se nije tražilo njegovo mišljenje da li mi u Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine imamo podršku "građana" i stranih građana u Bosni i Hercegovini, nego je bila informacija da visoke pravosudne funkcionere države Bosne i Hercegovine privode stranci u svoja veleposlanstva  u takozvane gumene i staklene sobe, gdje ih pod specijalnim tretmanom upućuju što trebaju raditi od tog koga birati, koga osuditi i slično. Tu je bila bit moje informacije'', navodi Jukić.

Dodala je da joj nije bila namjera da se informira baš kod Komšića, o legalnosti podrške.

''Bilo bi neumjesno s moje strane i cinično da sa baš njemu obratim i tražim mišljenje o podrškama naroda, vjerskih zajednica i slično. On je postao simbol neprincipijelne podrške za funkciju koju obnaša. Mene je birala struka koja zna što su zakoni i što zakonska procedura'',  istaknula je Jukić.

Također, tvrdi da je očekivala od jednog najglasnijeg medijskog patriote da pokaže interes i zatraži istragu o tom da se u strana veleposlanstva  privode nositelji pravosudnih funkcija, države na čijem je on čelu, iako sa upitnim legitimitetom.

''To sramotno miješanje i ponižavanje države u kojoj su ambasade samo gosti, je bila javna tajna do sada. Ovo sa sobama gumenim i staklenim je samo krunski dokaz, dokle je to daleko otišlo. Naravno da od vlasnika tih soba ne očekujem podršku'', kazala je Jukić.

Nadalje, kazala je da će o to me biti upoznata i Europska komisija, te da zasad uporno izbjegava strane medije, da im da intervju i pojasni sve te procese.

''Poštujem funkciju koju obnašam i poštujući funkciju članova Predsjedništva BiH sam se i obratila njima. Očigledno je da član Predsjedništva i ja nemamo isti pogled na suverenitet države čiji smo nositelji funkcija. On odobrava gumene i staklene sobe, ja ne. Možda bi u tom vazalskom mentalitetu odobrio sutra da nas strana veleposlanstva odvode u svoje države na ispiranje mozga i vraćanje da radimo u njihovim interesima'', navela je, između ostalog, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić.

Kopirati
Drag cursor here to close