Dodikovanje

Komšić je podvala i može samo blebetati

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Komšić u New Yorku govorio u svoje ime i da je političko nedonošče pobačeno na izborima.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2019. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedatelj Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa uraditi i smišljen je kao podvala Hrvatima, a sada pokušava držati lekcije Srbima'', rekao je Milorad Dodik, čelnik SNSD-a i Komšićev kolega iz Predsjedništva.

''Može samo blebetati. Iza njega stoji prevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima. Taj identitet prevare kod njih stalno postoji'', rekao je Dodik novinarima u Bihaću, komentirajući Komšićevu izjavu da "neće odustati od toga da Dodika sprječava u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji".

Dodik je podsjetio da je ranije rekao da je Komšić političko nedonošče pobačeno na izborima i da to mišljenje ima i danas.

''On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi'', kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi od kada postoji.

''Da sam htio da napravim krizu i danas bih to mogao. Mogao sam blokirati Predsjedništvo. To nisam uradio. Otišao sam u Predsjedništvo i taj organ je konstituiran. Netko drugi je rekao da se ne može formirati Vijeće ministara, nisam ja'', naglasio je Dodik.

Naveo je kako je obraćanje Komšića Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda nije predstavljalo stav Predsjedništva, već njegov privatni stav.

''Predsjedništvo nije usuglasilo njegov nastup, niti je on to tražio od Predsjedništva. On je mimo dosadašnje prakse otišao tamo i iznio svoj osobni stav'', rekao je Dodik novinarima u Bihaću.

 

Traženje belaja

Istodobno, Komšić je poručio je da neće odustati od toga da Dodika politički i na potpuno demokratski način spriječi u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji.

''To smo pokazali i onda kada je to najavio, pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagirali, u tome bi uspio. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od prije par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije'', rekao je Komšić te dodao kako Dodik treba prestati ''u traženju belaja''.

Kopirati
Drag cursor here to close