Dijelom Bh. bloka može

Komšić: DF sigurno neće sama sa SDA formirati vlast

Kako je kazao, ne želi da DF bude privjesak u priči o vlasti.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2019. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, kazao je danas za N1 da Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije.

Kako je kazao, ne želi da DF bude privjesak u priči o vlasti. ''Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može'', kazao je.

Povodom odgađanja za danas najavljenog sastanaka delegacija stranaka koje čine Bh. blok, napomenuo je kako ne zna zašto je to netko najavio kao sudbonosni sastanak te da su se dogovorili samo da popiju kavu. ''Nismo nas trojica blok. Ne znam tko pravi od toga predstavu '', kazao je.

Komentirajući jučerašnju izjavu Lidera SBB-a Fahrudian Radončića za N1, prilikom čaga je najavio raspad Bh. bloka, Komšić ističe kako vjerojatno Radončić ima informaciju koju on nema. ''Imamo li problema? Nemamo, mislim da komuniciramo iskreno i učestalo. Bit će prilike''.

O ideji neulaska Bh. bloka u vlast s ''nacionalnim strankama'' kazao je da su oni već s nacionalnim strankama u vlasti kao Bh.blok. ''A-SDA je nacionalna stranka, istina je da DF nije u toj priči u Unsko-sanskom kantonu. I u Kantonu Sarajevo smo s nacionalnim strankama, Narod i pravda je stranka nastala iz druge nacionalne stranke. Ta priča da nećemo s nacionalnim strankama ne stoji, ja ne bih koristio taj termin'', poručio je.

Potom je ponovio da DF samostalno neće ulaziti u priču o vlasti.'' Zašto ulaziti u vlast zbog pozicija ako ne možete ništa uraditi? Stanje je takvo kakvo jeste, džaba plakati za prolivenim mlijekom'', kazao je Komšić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close