Pozdravio kandidaturu kandidata Naše stranke

Komšić: Čovićevim pobornicima zahvaljujem što su demaskirali sami sebe

Međutim, kaže da koristi ovu priliku da se ''zahvali krugovima bliskim Draganu Čoviću''.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2018. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Željko Komšić

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pozdravio je u nedjelju najavu kandidature kandidata Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. On je u priopćenju za javnost naveo da potez Naše stranke smatra duboko načelan.

''Raduje me da će građani, u duhu demokracije, biti u prilici birati između više kandidata. Za razliku od onih koji izborni proces zamišljaju u jednom totalitarnom duhu, pri čemu je kandidatura dopuštena samo jednoj političkoj opciji, moje je mišljenje suprotno. Građani zaslužuju što širu ponudu kandidata različitih ideoloških i političkih profila'', naveo je Komšić.

Međutim, kaže da koristi ovu priliku da se ''zahvali krugovima bliskim Draganu Čoviću''.

''Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih), prema kandidaturi kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji sve ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može pobijediti Dragana Čovića i HDZ, dok je pak s druge strane po toj logici nelegitiman onaj koji može pobijediti i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe'', zaključio je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close