Ozbiljnije su stvari u pitanju

Komšić: Čović došao i rekao 'Aluminij mora biti moj'

"Mi smo se razišli 2015. sa SDA i HDZ na Aluminiju, tu je puklo sve. Aluminij je bio konkretan povod jer je Dragan Čović došao i rekao 'Aluminij mora biti moj'", kazao je za N1 predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2019. u 19:00 Bljesak.info
Željko Komšić: Ovo je moja zemlja i moja obaveza

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Što je bilo, kemija. Šalu na stranu, da, znao sam da će biti sastanak. Koliko ja znam trebali su se sastati Izetbegović i Radončić, ali ne znam. Na osnovu onoga što su rekli medijima mogu zaključiti da se priča vrtjela dijelom oko Aluminija i dijelom oko formiranja vlasti", kazao je Komšić za N1.

Na pitanje ljulja  li se Čoviću tlo pod nogama, Komšić je rekao kako mu se prvi put dogodilo, ''da ga u zapadnom dijelu Mostara gađaju flašama, skandiraju 'lopove, lopove'''.

''Mislim da je ovo Čovića, HDZ i HNS jako pogodilo. Oni su odgovorni za ovo što se desilo. Kada se sjetim epizode što su nas napadali što izlazimo iz vlasti jer smo upozoravali da je ono što se radi s Aluminijem protuzakonito. Mi smo se razišli 2015. sa SDA i HDZ na Aluminiju, tu je puklo sve. Aluminij je bio konkretan povod jer je Dragan Čović došao i rekao Aluminij mora biti moj. Ne može biti tvoj, to je firma", istaknuo je Komšić.

Rekao je kako postoji ''jedna vrsta  vage SDA i HDZ-a i trećeg partnera koji uvijek dolazi iz RS''.

''Ne vjerujem ja da je SDA nešto dužan HDZ-u, prije će biti obrnuto. Jedan od dugova jeste upravo ovo iz 2015. što se dešavalo. Da SDA nije popustila tada Čoviću, možda bi situacija s Aluminijem bila drugačija", rekao je i naveo kako je  posljednji put pričao s Čovićem kada se raspalo sve ovo oko Aluminija 2015. godine.

''Ovaj posao je takav, ja kad bih se vodio time tko mi je simpatičan, ne bi bilo puno ljudi s kojima bih pričao. Ne možemo se ponašati tako, ozbiljnije su stvari u pitanju. Moja obaveza je da njih poštujem jer su oni građani BiH", ističe Komšić.


Kopirati
Drag cursor here to close