Prijatelju

Komšić čestitao Bidenu: Ojačat ćemo savezništvo u izgradnji građanske BiH

''Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.''
Vijesti / Politika | 20. 01. 2021. u 22:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao novoizabranom predsjedniku SAD-a Josephu Bidenu preuzimanje dužnosti.

Poštovani predsjedniče Biden, želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i u ime građana i građanki Bosne...

Objavljuje Željko KomšićSrijeda, 20. siječnja 2021.

''Poštovani predsjedniče Biden,

Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države.

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u vašem radu, a poznajući vašu snagu, strpljenje i razumijevanje koje ste uvijek pokazivali drugima, uvjeren sam da ćete prevazići sve izazove koji Vas čekaju'', napisao je Komšić u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close