TV sučeljavanje

Komšić bacio rukavicu u lice Čoviću

"Nažalost sadašnja vlast nas je dovela u treću ligu za Europsku uniju, a to se može provjeriti u Strategiji za zapadni Balkan. To se treba promijeniti, a ako ne smijenimo aktualnu vlast takvo stanje se može samo produžiti", izjavio je Jukić.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2018. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta je u mostarskom Narodnom pozorištu predstavila izborni program svojim članovima i simpatizerima iz Hercegovine.

Branimir Jukić, nositelj liste DF-a za Skupštinu HNŽ, pisao je dio izbornog programa za vanjsku politiku i kazao da je suština suradnja sa susjednim državama, ali na ravnopravnim osnovama. Bosnu i Hercegovinu svi susjedi trebaju tretirati kao što tretiraju sami sebe.

Foto: Bljesak.info / Javna tribina Demokratske fronte u Mostaru "Politička situacija u BiH"

"Nažalost sadašnja vlast nas je dovela u treću ligu za Europsku uniju, a to se može provjeriti u Strategiji za zapadni Balkan. To se treba promijeniti, a ako ne smijenimo aktualnu vlast takvo stanje se može samo produžiti", izjavio je Jukić.

Prioritet naše vanjske politike, smatra Jukić, treba da bude NATO.

"Kad smo mi bili debelo na putu ka NATO-u Crna Gora nije bila ni službeno priznata država. U kakvom mi paradoksu živimo, dovoljno govori podatak da je Neum jedini grad na čitavom sjevernom Mediteranu koji nije u NATO-u, od Španjolske do Turske", naglasio je Branimir Jukić.

Ahmed Džubur, nositelj liste za Federalni parlament s izborne jedinice koja pokriva HNŽ, kaže da je puno toga što se na toj razini vlasti treba promijeniti, od poljoprivrede, turizma, do klasičnih političkih poteza koji su građane ove zemlje doveli u situaciju da da budu taoci politike.

"Ministarstva, fondacije i direkcije postali su samo servisi članova stranke, a ne društva u cijelini. Takva politika dovela je do toga da pojedinci imaju puno, a velika većina društva ništa. Sve ćemo učiniti da promijenimo matrice ponašanja", izjavio je Džubur.

Semir Drljević Lovac, predsjednik Prve Mostarske Partije (PMP), bio je na čelu kolone članova svoje političke opcije koji došli i simbolično podržali Demokratsku frontu.

"Mi smo lokalna stranka i znajući da u Mostaru nema izbora, četiri smo godine radili u ništavilu. Postalo je bespredmetno voditi lokalnu politiku s ovim razbojnicima. Ovo je borba za građansku državu i u punom smislu podržavamo Željka Komšića, a onda i DF", kazao je Semir Drljević Lovac.

Dan uoči početka kampanje predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da neće sudjelovati ni u jednoj dijaloškoj emisiji u kojoj neće biti predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za Predsjedništvo BiH Dragan Čović.

Komšić je u razgovoru za Klix.ba otvoreno pozvao Čovića na sučeljavanja u bilo kojoj TV emisiji poručujući kandidatu HDZ-a da sam odabere vrijeme i mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close