Reakcija

Komšić: Ako je to izdaja, ja sam ponosan izdajnik

Željko Komšić na udaru je kritika zbog potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti DF-a, SDA i SBB-a.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2019. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žestoke reakcije na sporazum o formiranju vlasti koji su u petak postigli čelnici Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Savez za bolju budućnost (SBB) ne jenjavaju ni u subotu.

Društvene mreže ''gore''. Pristižu razni komentari, prave se karikature... Posebno je na udaru kritika predsjednik Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, piše RadioSarajevo.ba.

Optužbe se kreću u rasponu od izdaje glasača do izdaje građanske Bosne i Hercegovine, a komentar o svemu tome dao je Željko Komšić.

''Zanimljivo je da imaju istu retoriku kao HDZ. Dok se mi na dnevnoj osnovi borimo za ovu zemlju i jednakost svih u njoj, oni su spremni da Županiju Sarajevo predaju Zukorliću (Muamer, zastupnik Skupštine Srbije i bivši muftija sandžački) na upravljanje. Dok mi tražimo multietničko Sarajevo, i to ne samo na razini izjava, nego i na praktičnoj razini (imenovanje Marija Nenadića na poziciju predsjednika Vlade Županije Sarajevo), i dok SDA pristaje na to, oni nas optužuju za navodnu izdaju! Ako je to izdaja, ja sam ponosan ''izdajnik'!'', kazao je Komšić za RadioSarajevo.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close