Kriza

Komisija za informiranje poziva Vladu FBiH da planira podršku medijima

Komisija za informiranje poziva Vladu FBiH da planira i raspiše javne pozive za podršku medijima.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2020. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za informiranje na redovnoj sjednici održanoj putem online platforme razmotrila je dopis u vidu apela s prijedlogom zaključaka koje je uputilo Društvo novinara u Bosni i Hercegovini svim razinama vlasti u BiH, te jednoglasno usvojila zaključke koje upućuje Vladi Federacije BiH na dužnu pažnju i izjašnjenje prilikom izrade planova i mjera za ublažavanje ekonomskih efekata krize uzimajući u obzir i profesionalne medijske kuće.

Komisija izražava podršku i zahvalnost medijima i medijskim radnicima koji na profesionalan način izvještavaju o pandemiji koronavirusa, zaključeno je na sjednici.

Komisija za informiranje predlaže Vladi FBiH da prilikom izrade planova i mjera za ublažavanje ekonomskih efekata krize u vidu financijske podrške kao subvencije uvrsti i profesionalne medijske kuće i novinare, s tim da dodjela tih financijskih sredstava bude uvjetovana garancijama da medijska kuća, u određenom roku, ne smije otpuštati radnike ili smanjivati plaće ili honorare.

Iz te komisije predlažu Vladi FBiH umanjenje ili oslobađanje plaćanja poreza na dobit, doprinosa i poreza na dohodak u vidu financijske podrške i olakšice novinarima i profesionalnim medijskim kućama.

Komisija za informiranje poziva Vladu FBiH da planira i raspiše javne pozive za podršku medijima.

Komisija predlaže Vladi FBiH da uvede i davanje poticajnih mjera za društveno odgovorne kompanije koje bi ulagale u razvoj profesionalnih medija, priopćeno je iz Komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za informiranje.

Kopirati
Drag cursor here to close