18 minuta razgovarao s lažnim premijerom

Komičar ''naložio'' ministra

Johnson se našao na meti podvale te je izložen podsmjehu u javnosti.
Vijesti / Politika | 24. 05. 2018. u 19:19 Fena
18-minutni razgovor Borisa Johnsona s lažnim premijerom Armenije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson razgovarao je o međunarodnim odnosima s osobom koja se lažno predstavila kao armenski premijer.

Johnson se našao na meti podvale te je izložen podsmjehu u javnosti, javlja agencija Reuters.

On je čak 18 minuta razgovarao telefonom o odnosima s Rusijom, iranskom nuklearnom sporazumu, Siriji te mnogim drugim stvarima ne znajući da se radi o ruskom komičaru koji je razgovor potom objavio na internetu.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da se radi o ''djetinjastoj podvali''.

Ruski komičar je tvrdio da je novi armenski premijer Nikol Pashinyan, te da uskoro ide na susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

''Nadam se da me neće otrovati Novichokom'', rekao je Johnsonu aludirajući na bojni otrov kojim je otrovan bivši ruski špijun Sergei Skripal.

Johnson je rekao da ''bi rado došao u Armeniju da se uvjeri kakva iskustva oni imaju s Novichokom'' te je govorio o sankcijama protiv ruskih bogataša koji žive u Velikoj Britaniji.

''Ako baciš kamen na palaču Kensington pogodit ćeš ruskog oligarha. Neki su bliski Putinu, a neki nisu'', rekao je Johnson.

To nije prvi gaf britanskog šefa diplomacije. On je napisao kontraverznu pjesmu o turskom predsjedniku na čemu ga je pohvalio sugovornik.

- Britanski ministar je shvatio da se radi o prevari i prekinuo je poziv – saopćeno je iz ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close