Nikom kao njima

Koliko novca pojede bijeli kruh?

Svoje pravo ostvarit će i bivša načelnica Visokog Amra Babić, koja će se načelničke pozicije sjećati sa 70 tisuća maraka u džepu.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2021. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijeli kruh koji dobivaju dužnosnici nakon što ostanu bez funkcije bezobrazno je skup, objavila je Federalna televizija.

FTV dodaje kako će nekadašnji načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, na račun bijelog kruha, u sljedećih godinu dana, inkasirati čak 80 tisuća maraka.

Novim Sarajevom vladao je 14 godina, nekoliko godina ga dijeli od mirovine, pa ovaj novac smatra svojim zakonskim pravom.

Svoje pravo ostvarit će i bivša načelnica Visokog Amra Babić, koja će se načelničke pozicije sjećati sa 70 tisuća maraka u džepu. Najveći iznos, od 91.200 maraka, smiješi se Nedžadu Ajnadžiću, dojučerašnjem načelniku Općine Centar.

Federalna televizija navodi kako je njegov bijeli kruh posebno je zanimljiv ako uzmemo u obzir da je vlasnik dvije firme koje ostvare prihode od nekoliko stotina tisuća maraka.

''Ipak, rekao nam je da još nije odlučio da li će uzeti bijeli kruh, ali nas istovremeno podsjeća da mu taj novac po zakonu pripada'', navodi FTV i dodaje kako je praksa pokazala da zakon za Ajnadžića nije uvijek bio sveto slovo, što potkrepljuje i krivična prijava koju je Ured za borbu protiv korupcije KS podnio protiv njega zbog kršenja zakona, odnosno neprijavljivanja imovine za vrijeme obavljanja mandata.

FTV podsjeća kako ova trojka jedina koja će se nezasluženo obogatiti novcem iz narodne, istina zakonom odobrene kuhinje. Prema analizi CIN-a, od 2008. do 2015. u ove svrhe bh. dužnosnicima je isplaćeno 8,5 milijuna maraka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close