Predsjednik Naše stranke

Kojović: Pravo ime za novu koaliciju je Petak 13

predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić danas su postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je kazao da je danas predstavljen dogovor SDA, SBB i DF „koji se proteže na dvije i po stranice teksta i na kome se tri stranke dogovaraju kako da urede tri nivoa vlasti“. Sastoje se, kako je dodao, od postotnih podjela ministarstava i drugih pozicija, a nema ni jedne riječi o programu.

''Naš sporazum šestorke, takozvane, imao je 20 strana i preko 300 mjera, zakona od kojih je jedan veliki dio proveden u ovoj godini. Naša se koalicija se zvala šestorka, a mislim da je sasvim adekvatno ime za ovu novu koaliciju, petak 13.'',  kazao je Kojović dodajući da je Vlada KS u proteklih godinu dana mnogo toga uradila da bi građani sljedeće godine osjetili poboljšanje uvjeta života.

Kako je poznato, predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić danas su postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close