Kritika na račun SDA i DF

Kojović: Je li ovo stvaranje nekog bošnjačkog entiteta?

Kaže da sve što SDA radi trenutno radi zbog toga jer su shvatili da gube izbore.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2020. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: PR / Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović 

Lider Naše stranke Peđa Kojović je za N1 govorio o posljednjim izjavama na njegov račun koje stižu iz stranaka SDA i DF o njegovom "ratnom angažmanu u BiH".

Kako je kazao, nije očekivao da će se njegov politički angažman svesti na optužbe SDA.

"Nisam to doživio kao reklamu, mislio sam da se moj politički angažman neće svesti na ovo na optužbe koje SDA plasira. Mislio sam da će se razgovarati o stvarnim problemima i stvarima koje muče ovu zemlju. To je moj osobni  doživljaj. U političkom smislu se postavlja pitanje kakva je to BiH koju SDA zamišlja. Kakva je to BiH u kojoj nema mjesta za Srđana Mandića koji je bio borac Armije BiH, za mene koji sam bezbroj puta iskazao svoju ljubav prema domovini svaki dan. Apsurdna stvar. To pitanje je pretvorilo lokalne izbore, dovedeni smo u situaciju da je ovo jedan referendum: Kakvu mi BiH vidimo?", kazao je.

"Je li to BiH u kojoj Srđan Mandić može biti načelnik općine Centar ili nije? Ili je ovo stvaranje nekog trećeg entiteta, bošnjačkog entiteta?", dodao je.

Kojović dodaje da u "prije godinu dana on i stranka bili OK".

"Prije godinu dana kada su nas pozivali u koaliciju ja sam bio OK i Naša stranka, sada kada predstavljamo prijetnju i pobijedićemo sigurno ovdje u Sarajevu SDA, izvlače se neke stvari. To govori da je SDA spremna da uništi svaku ideju o BiH za ostvarivanje svojih političkih ciljeva", dodaje. 

Kada je riječ o njegovoj ulozi u tom periodu, Kojović je kazao:

"Ja sam se odazvao na mobilizaciju i raspoređen sam na radnu obavezu odlukom stožera. Tada sam radio u agenciji Reuters i tada je procijenjeno da je u tim okolnostima najbolje i radna obaveza je glasila da nastavim raditi za Reuters da istina o BiH izađe na vidjelo u svijet", kaže.

O navodima da je radio priloge za Yutel protiv BiH, kazao je:

"Nisam nikada radio na YUTelu, radio sam kao freelancer za mnoge medije. Bio sam zaposlen u Oslobođenju nakon fakulteta. Radio sam kao vanjski suradnik za Yutel. Zaista se ne sjećam tog perioda, davno je bilo, ali sasvim sigurno nisam radio ništa što je loše za BiH", dodao je.

Kaže da sve što SDA radi trenutno radi zbog toga jer su shvatili da gube izbore.

"Sve što SDA radi jer su shvatili da gube izbore je degutantno. Radi se o ljudima koji su u koaliciji i glasuju za ministre koji sudjeluju na četničkim paradama. To bi shvatili kao kompliment. Ja sam odrastao u obitelji gdje se to shvaća kao najveća uvreda. Samo govori o tome šta su ljudi iz SDA spremnni uraditi da sačuvaju vlast i svoju kriminalnu shemu", dodaje.

"U Sarajevu očekujemo načelničke pozicije i većinu u vijećima. Naš cilj je da 2022 godine formiramo Federalnu vladu", kazao je o očekivanjima u glavnom gradu BiH na izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close