Križaljka

Koalicija za Mostar opet zove Bh blok

Ova koalicija od početka poziva BH blok da im se priključi u partnerstvu, ali iz SDP-a i Naše stranke poručuju kako ne žele koalirati s njima. Oni će, u dogovoru s Prvom mostarskom partijom predložiti svojeg kandidata...
Vijesti / Politika | 27. 01. 2021. u 10:15 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje, kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio, u predviđenim rokovima i na demokratski način'', priopćeno je iz Kluba Koalicije za Mostar 2020 u Gradskom vijeću.

U priopćenju stoji kako Klub “Koalicije za Mostar 2020” poziva sve političke subjekte, koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara, ''na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja''.

''Poslije svih uzaludnih pokušaja razbijanja 'Koalicije za Mostar 2020', mi vijećnici Kluba 'Koalicije za Mostar 2020' u Gradskom vijeću Grada Mostara poručujemo sa naše prve sjednice da ostajemo jedinstveni, da nam je cilj sačuvati jedinstvo i kako smo to u izbornoj kampanji zagovarali ostvariti većinu u GV Mostara sa probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom'', navodi se u priopćenju i dodaje kako smatraju da politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja.

''Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori, koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Grad Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme. Naš poziv za razgovore BH Bloku ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uvjetovanja. Cilj nam je postići dogovor sa BH Blokom, zajedničku koaliciju u GV Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće Grada Mostara'', navodi se.

Podsjećamo, ova koalicija od početka poziva BH blok da im se priključi u partnerstvu, ali iz SDP-a i Naše stranke poručuju kako ne žele koalirati s njima. Oni će, u dogovoru s Prvom mostarskom partijom predložiti svojeg kandidata za gradonačelničku poziciju a to će, prema svemu sudeći, biti Irma Baralija.

Šerif Špago je rekao kako Koalicija za Mostara sada ima sigurnih 11 ruku za kandidata Zlatka Guzina, dok HDZ BiH odlučno tvrdi kako će gradonačelnik biti njihov nositelj liste Mario Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close