Priprema za izbore

Koalicija ''Hrvatsko zajedništvo'' usuglasila programski okvir

''Prva odrednica Hrvatskog zajedništva jeste da smo mi i dogovor i odgovor na beznađe, egzodus, nepotizam, na korupciju i na višegodišnje vladanje koje je imalo pogubne rezultate'', izjavio je Martin Raguž,
Vijesti / Politika | 01. 08. 2018. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Bljesak.info / Martin Raguž

Sjednica Koalicijskog vijeća Koalicije "Hrvatsko zajedništvo" održana je danas u Mostaru i na njoj je dogovoren zajednički programski okvir političkih subjekata koja ta koalicija okuplja. 

Predsjednik HDZ-a 1990 i voditelj koalicije „Hrvatsko zajedništvo“ Ilija Cvitanović kazao je kako su došli do razine da javnosti Bosne i Hercegovine mogu ponuditi program, odnosno konture programa koje će ponuditi za predstojeće izbore. 

Predsjednik Koalicijskog vijeća Hrvatsko zajedništvo Martin Raguž priopćio je kako je današnja sjednica rezultirala zajedničkim programskim okvirom velikog broja političkih subjekata koji su se udružili u koaliciju Hrvatsko zajedništvo. 

''Prva odrednica Hrvatskog zajedništva jeste da smo mi i dogovor i odgovor na beznađe, egzodus, nepotizam, na korupciju i na višegodišnje vladanje koje je imalo pogubne rezultate'', izjavio je Raguž te dodao kako za njih nije bitna forma nego sadržaj, solidarnost, jednakost, odnos prema čovjeku i izravna komunikacija sa svakim čovjekom koji se odlučio za svoj opstanak u BiH. 

''Naša temeljna programska odrednica jeste opstanak te će to biti naš slogan. Smatramo da je u njemu sadržano sve i da tako pokazujemo političku odgovornost prema trenutku kada je u pitanju biološki opstanak ne samo hrvatskog naroda nego ukupnog bića u Bosni i Hercegovini'', kazao je Raguž. 

Kao druga temeljna odrednica Hrvatskog zajedništva navodi se euroatlantska budućnost. 

''Budućnost ove zemlje je u Europskoj uniji i hvala Bogu da je to prepoznato kao jedan od strateških prioriteta'', istaknuo je Raguž i kazao kako je euroatlantski put šansa za BiH da izađe iz kruga stalnih konfrontacija, govora mržnje i neprijateljstava. 

Dodao je kako su njihove strateške odrednice i gospodarstvo i poljoprivreda, koja može biti strateški resurs ove zemlje, te socijalni dio za koji je, kako kaže Raguž, koalicija Hrvatsko zajedništvo ponudila mjere koje će vratiti vjeru u obitelj, dostojanstvo majke i rodilje . 

''To su konkretne mjere koje će značiti da majka s troje djece ima naknadu od 500 KM, da majka s četvero djece ima naknadu na razini prosječne plaće na razini entiteta Federacije, da majka s petero djece može birati hoće li raditi ili biti majka i kao takva da ima sva prava koja joj proizlaze iz radnog odnosa'', kazao je Raguž. 

Obećanje Hrvatskog zajedništva, navodi Raguž, jeste i zapošljavanje prema znanju, a ne prema stranačkim iskaznicama te stvaranje uvjeta za natjecanje na širem, ozbiljnijem tržištu, kao i solidarnost i jednakost kako bismo išli naprijed.

Kopirati
Drag cursor here to close