Mostar

ŽO SDA HNŽ predstavio svoje kandidate i najavio pobjedu na izborima 

Nositelj liste SDA za HNŽ je Šerif Špago, dugogodišnji zastupnik u Skupštini te županije koji je obnašao dužnost predsjednika Kluba SDA i predsjednika Kluba Bošnjaka u tom zakonodavnom tijelu te je aktualni predsjedavajući županijske skupštine.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2018. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor SDA HNŽ ozvaničio je početak predizborne kampanje u Mostaru i predstavio 56 kandidata te stranke iz Hercegovačko-neretvanske županije koji će biti reprezenti za sve razine vlasti.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinstvo u petak u Mostaru, od svoga postanka do danas SDA kontinuirano dokazuje sposobnost za vođenje pozitivnih procesa koji doprinose stabilnosti i razvoju cijele BiH, pa stoga ima obvezu da od svojih birača zatraži najsnažniju potporu koja će nakon izbora 2018. godine osigurat pobjednički izborni kapacitet i legitimitet te odlučujuću ulogu na svim razinama vlasti.

U izbornoj jedinici 207 Skupštine HNŽ-a, SDA HNŽ ima 45 kandidata na listi. U izbornoj jedinici 409 Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, SDA HNŽ delegira 13 osoba, a u izbornoj jedinici 512 Parlamentarne skupštine BiH 8 svojih predstavnica i predstavnika.

Nositelj liste SDA za državnu razinu vlasti je Edin Mušić, aktualni predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH, dok je nositelj liste SDA za federalnu razinu vlasti Osman Ćatić iz Konjica i aktualni predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenata FBiH i predsjednik OO SDA Konjic.

Nositelj liste SDA za HNŽ je Šerif Špago, dugogodišnji zastupnik u Skupštini te županije koji je obnašao dužnost predsjednika Kluba SDA i predsjednika Kluba Bošnjaka u tom zakonodavnom tijelu te je aktualni predsjedavajući županijske skupštine.

Edin Mušić, nositelj liste za državnu razinu vlasti kazao je kako 56 kandidata ove stranke iz HNŽ-a najbolje ilustriraju slogan "Snaga naroda".

Po njegovim riječima, izborni cilj SDA je pobjeda.

''Pobjeda koja nosi stabilnost županije i države, njezin razvoj, integracije... Naš izborni cilj je osvojiti mandat u državnom parlamentu, dva mandata u federalnom i sedam u Skupštini HNŽ-a. Naš cilj je također i pobjeda Šefika Džaferovića u utrci za člana Predsjedništvo'', izjavio je Mušić na tiskovnoj konferenciji u Mostaru.

On se posebno osvrnuo na uvezivanje hercegovačkog prostora autocestom, gradnju hidroelektrane u gornjem toku Neretve, završetak izgradnje puta Stolac – Neum i druge važne projekte.

Kandidati SDA naveli su niz uspjeha iz prošlog mandatnog razdoblja te najavili napredak i razvoj i nakon listopadskih izbora. 

Složili su se također da je SDA najjača probosanska stranka i da im je cilj da to ostanu i u budućem razdoblju, odnosno nakon listopadskih izbora.  

Kopirati
Drag cursor here to close