Presuda Šestorci

Klub Hrvata u Domu naroda podržava hrvatske portale, novinare i administratore društvenih mreža

Izražena je podrška hrvatskim medijima, uglavnom portalima, koji su, već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila ...
Vijesti / Politika | 07. 12. 2017. u 15:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostaloga kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda PFBIH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi posljednje presude Haškog tribunala ali i brojnih drugih dnevno političkih tema.

U priopćenju koje potpisuje Tomislav Martinović predsjednik Kluba izaslanika hrvatskog naroda izražava se puna podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja.

''Žalosti nas da je i Udruga BH novinara u svom posljednjem istupu, po tko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada. Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda'', navodi se u priopćenju.

U znak prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close