Politička prepucavanja

SDA: Gordana Tadić svela je Tužiteljstvo na privatno-političku prćiju

''Gordana Tadić je Tužiteljstvo svela na svoju "privatno-političku prćiju'', kažu iz SDA.
Vijesti / Politika | 12. 09. 2020. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da je “formiranje predmeta” protiv direktora OSA-e BiH, na temelju anonimne prijave, jeftini političko-propagandni čin.

Tužiteljstvo BiH je u proteklom periodu bombardiralo građane brojnim „formiranim predmetima“, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltijje, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić, navodi Klub zastupnika SDA.

Također ističu kako je frapantno da da ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršitelji genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić nema namjeru da ih procesuira, već je Tužiteljstvo svela na svoju "privatno-političku prćiju".

''Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić'', ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close