Neredi u Mostaru

Klub Bošnjaka traži što hitniju istragu, kazne i posebnu sjednicu

''Pozivamo MUP HNŽ da maksimalno pojača sigurnosne mjere na području Grada Mostara kako se u budućnosti ne bi dogodili slični slučajevi'', navodi se u priopćenju...
Vijesti / Politika | 27. 04. 2021. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje ekstremne napade organizirane vandalske grupe na živote i imovinu građana koji su se dogodili u mostarskom naselju Donja mahala, 24/25. travnja 2021. godine, u vrijeme policijskog sata  i  ukazuje na zabrinutost sigurnosnom situacijom u Gradu Mostaru'', priopćeno je nakon sjednice Kluba vijećnika Bošnjaka, koja je održana dana 26. travnja.

''Podsjećamo kako se slični vandalski napadi u Mostaru ponavljaju više godina od sličnih ili istih grupa, gdje imamo kontinuirane napade na imovinu građana kao i narušavanje mira u Gradu Mostaru'', navodi se u priopćenju za javnosti dodaje kako je ''nedopustivo da se za ovo vrijeme takve pojave ne procesuiraju i ne kažnjavaju''.

Klub vijećnika Bošnjaka pozvao je nadležne i odgovorne organe MUP-a HNK i institucije pravosuđa ''da adekvatno odgovore i što hitnije provedu istragu i kazne počinitelje kako bi se sigurnosna situacija stabilizirala i poslale poruke da svi građani Mostara kao i njihova imovina moraju biti zaštićeni''.

''Na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara zatražit će se uvrštavanje na Dnevni red  točka 'Sigurnosna situacija u Gradu Mostaru''', navodi ovaj Klub te poziva Skupštinu HNŽ da na prvoj sljedećoj sjednici ''razmatra sigurnosno stanje u HNŽ s težištem na Mostar, te donese potrebne odluke i preporuke nadležnim institucijama''.

''Pozivamo MUP HNŽ da maksimalno pojača sigurnosne mjere na području Grada Mostara kako se u budućnosti ne bi dogodili slični slučajevi'', navodi se u priopćenju koje potpisuje Zlatko Guzin.

Podsjećamo, o svemu se oglasio i ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda koji kaže kako je licemjerno od njega tražiti ostavku.

Kopirati
Drag cursor here to close