Problemi na sjednici

Klub Bošnjaka: Nastavlja se diskriminacija i segregacija Bošnjaka općine Stolac

Klub Bošnjaka oglasio s priopćenjem za javnost povodom današnje sjednice Općinskog vijeća Stolac
Vijesti / Politika | 22. 01. 2021. u 19:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Stolac odbilo je na dnevni red današnje sjednice tog tijela uvrstiti točku izbora predsjednik Općinskog vijeća, priopćio je Kluba Bošnjaka.

"Odbijanjem da se izvrši izbor predsjednika s ciljem da se njegova ovlaštenja, protivno Ustavu, Statutu i Poslovniku, prenesu na potpredsjednika koji je hrvatske nacionalnosti kao i načelnik općine, odraz je nastojanja potpunog obespravljivana i majorizacije Bošnjaka u općini Stolac", navodi se u priopćenju za javnost Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac.

Kada je u pitanju općinski proračun u priopćenju se navodi da je odbijeno svih deset amandmana koji su podnijeli bošnjački vijećnici, a kojima se tražila ravnomjerna raspodjela sredstava.

"Svaki amandman je odbijen, čime je još jednom potvrđeno da budžet punimo svi, bez obzira na nacionalnost, a njime ekskluzivno raspolažu Hrvati. Ovakvim stavom vladajuća politika HDZ-a je i na ovoj sjednici iskazala istrajnost u negiranju svih građanskih, ekonomskih, socijalnih, političkih i drugih Ustavom zagarantiranih prava Bošnjaka u općini Stolac, što je nastavak politike diskriminacije i segregacije Bošnjaka općine Stolac", poručili su iz Kluba Bošnjaka.

Kopirati
Drag cursor here to close