Wigemark

Ključna godina s dva zadatka

Ekonomska situacija u BiH danas je drugačija nego prije četiri godine budući da je fiskalna situacija značajno poboljšana i zemlja bilježi pristojan ekonomski rast.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2019. u 12:15 Fena
Kopirati

Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Lars Gunnar Wigemark izjavio je danas na Ekonomskom forumu BiH 2019. u Sarajevu da je 2019. ključna godina za BiH jer Europska komisija priprema odgovor na bh. aplikaciju za članstvo.

On se nada da će bh. političke stranke okončati pregovore o formiranju vlasti, ali bez obzira tko bude u vlasti morat će se pozabaviti s dva zadatka.

''Prvi je ubrzati proces europskih integracija i provoditi preporuke Europske komisije, a drugi nastaviti s reformama'', rekao je Wigemark.

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Naveo je da je ekonomska situacija u BiH danas drugačija nego prije četiri godine budući da je fiskalna situacija značajno poboljšana i zemlja bilježi pristojan ekonomski rast.

''Istovremeno, većinu tih poboljšanja stanovništvo još nije osjetilo i napredak u mnogim oblastima je frustrirajuće spor'', tvrdi Wigemark.

Po njegovom mišljenju, da bi BiH ostvarila puni ekonomski potencijal potreban je set precizno definiranih mjera kojih će se vlasti pridržavati do 2022.

Kopirati