Begić

Kaznena prijava zbog ''ustaše'' u Banja Luci

Antonić je Begića uz to nazvao potomkom onih koji su "klali djecu po Šargovcu, Drakuliću, Motikama", aludirajući na ustaške pokolje u selima sjeverne Bosne 1941.
Vijesti / Politika | 01. 02. 2021. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Begić, 23-ogodišnji zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u gradskoj skupštini Banje Luke kazneno je prijavio Momčila Antonića iz SNSD-a zbog činjenice da ga je, zbog njegova nacionalnog podrijetla, nazvao ustašom.

Begić je jedan od najbližih suradnika banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića s kojim je žestoko kritizirao Dodika i njegovu stranku ukazujući na kriminal i korupciju povezan s članovima vladajuće stranke u Republici Srpskoj.

Begić se uz to snažno angažirao na doslovnoj "demontaži" Dodika kao nacionalnog lidera pa je tako osobno uklonio veliki transparent s njegovom i fotografijom Aleksandra Vučića koji je bio postavljen na jednom nadvožnjaku na autocesti Doboj-Banja Luka. Uz velike portrete dvojice namrgođenih političara vozače koji tu tuda prolazili ispratio bi i natpis kako su njih dvojica "svjetlo na kraju tunela".

Begić je, podsjeća Hina, sa skupinom svojih istomišljenika 2019. godine skinuo taj bizarni plakat a obrazloženjem kako oni koji su ga postavili za to nisu imali potrebne dozvole.

"Zakoni moraju vrijediti jednako za sve", napisao je tada na Facebooku uz video zapis kojim je dokumentirao ovaj čin detroniziranja Dodika i Vučića s nadvožnjaka.

Prošlog je tjedna Begić je kritizirao jednog od najmlađih zastupnika vladajuće stranke u parlamentu Republike Srpske Momčila Antonića zbog dvostrukih standarda koje primjenjuje kritizirajući rasipništvo dok istodobno vozi skupocjeni automobil, a on je Begića zbog toga, aludirajući na njegovo nacionalno podrijetlo, okvalificirao kao ustašu.

"Ne znam je li me ovaj Begić mrzi što je Draškov kmet tj. irvas, što je niži od mene 50 cm, zbog auta ili samo zato što je ustaša? Ili sve ukupno!? Ja mislim da je sve ukupno, ali ipak ustaška krv je dominantna. Ne smeta njemu auto, već ova tri prsta, kao što mu smetaju plakati Vučića i Dodika na autocesti", napisao je Antonić na društvenoj mreži.

Antonić je Begića uz to nazvao potomkom onih koji su "klali djecu po Šargovcu, Drakuliću, Motikama", aludirajući na ustaške pokolje u selima sjeverne Bosne 1941.

Begić je kazao kako je šokiran ovakvim rječnikom i optužbama te je najavio tužbu protiv Antonića zbog poticanja na nasilje i izazivanje mržnje. No u pokušaju da to učini suočio se s problemima, jer je banjalučka policija navodno odbila primiti kaznenu prijavu s obrazloženjem da oni za to nisu nadležni pa su ga uputili na tužiteljstvo.

Rasprava je za sada zaključena Antonićevom tvrdnjom kako on zapravo nema ništa protiv Hrvata te ponudom da se ispriča Begiću zbog uvreda, ali samo pod uvjetom da se Begić prije toga ispriča Dodiku i Vučiću zbog skidanja plakata s njihovim likom, navela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close