Krive su politike

Kavazović: Opstanak Hrvata vežemo za svoj opstanak

Reisu-l-ulema je istakao kako narodi u BiH žive zajedno kao što su to činili stoljećima i da u svojoj svakodnevnici dobro surađuju, ali da je problem u politikama…
Vijesti / Politika | 20. 02. 2018. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi opstanak katolika i Hrvata u BiH vežemo za vlastiti opstanak'', rekao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, koji je danas primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, predvođeno Mirom Kovačem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku.

Kako je priopćeno, razgovarano je o relaksaciji odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda, te ulozi vjerskih zajednica u bh. društvu.

Reisu-l-ulema je istakao kako narodi u BiH žive zajedno kao što su to činili stoljećima i da u svojoj svakodnevnici dobro surađuju, ali da je problem u politikama koje se ne bave životnim problemima ljudi nego podizanjem tenzija.

Istakavši dobru suradnju Islamske zajednice u BiH s Katoličkom crkvom, Napretkom i brojnim organizacijama i pojedincima iz hrvatskog naroda reisu-l-ulema je izrazio je spremnost Islamske zajednice da u svom kapacitetu učini sve kako se politička previranja ne bi prenijela na odnose među narodima, javila je MINA.

Sastanku je prisustvovala pratnja iz izaslanstva Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na čelu s Ivanom Del Vechiom, veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close