Gradonačelnik Zenice

Kasumović: Dug Zenicatransa za porez neće biti naplaćen od Grada Zenice

Županijski porezni ured Zenica još 6. veljače ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan porezni dug.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2020. u 19:08 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tvrdi kako Županijski porezni ured Zenica ne može iz proračuna tog grada naplatiti porezni dug Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans-prevoz putnika.

Županijski porezni ured Zenica još 6. veljače ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan porezni dug tog preuzeća u iznosu od oko 4,75 milijuna KM.

Grad za spomenuti dug tereti zbog preuzimanja Autobusne stanice Zenica.

''Nema šanse, niti će se naplatiti ikada. Stranačka porezna uprava u Zenici izdala je tako glup nalog - da Grad solidarno odgovara za Zenicatrans, što je nemoguće. Zenicatrans je dioničko društvo i oni to mogu izdati, međutim, Grad će veoma brzo podići kaznenu prijavu zbog zloupotrebe položaja i nesavjestan rad u službi. Oni jesu to poslali, međutim, oni Grad ne mogu blokirat'', najavio je Kasumović, koji za situaciju optužuje kadrove SDA.

On je dodao kako su već uputili žalbu na to rješenje te da će na višim instancama dokazivati neutemeljenost izdatog rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close