Odgovor Dodiku

Karleuša građanima RS-a: Ustanite zajedno protiv političke bagre

''Nazivajući mene pjevaljkom, jedan čovjek koji sebe zove predsjednikom je pokazao kakav stav ima prema ženama'', rekla je Karleuša.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2018. u 20:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Instagram

''Vidim da je građanima Banja Luke prekipelo da trpe kriminogenu vlast i korumpirano sudstvo, policiju i medije. Ljudi, ja kao javna ličnost mogu ovo javno da napišem, ali prava moć leži u vama samima. Ustanite zajedno protiv bagre! Pravda za Davida i pozz svim medijima koji ćute'', napisala je na svom twitter profilu glazbenica Jelena Karleuša i tako pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama.

Slavna pjevačica i glazbena ličnost Jelena Karleuša kazala je da je "morala uzvratiti Dodiku na isti način da bi je bolje razumio".

"Vi šutite, ali ja nisam netko tko šuti. Zašto se ja uopće bavim ovom temom, a ne nadležni ograni, policija, sudstvo? U tom grmu leži zec i jedna tužna istina svih nas na Balkanu, a to je da glazbena ličnost mora koristiti svoju popularnost na ovakav način nažalost. Ja često iznosim stavove na Twitteru i skoro pa uvijek izazove tektonske poremećaje, ne samo u Srbiji, nego na Balkanu. To je ono što mi svi mislimo, a samo rijetki od nas smiju da kažu. Ja sam primjer da su građani kontaktirali jednu pjevačicu i tražili joj da skrene pažnju na jedno zvjersko ubojstvo mladog čovjeka. Ja sam rekla da im mogu pomoći jer se ne plašim ničega, skoro ničega, možda samo za svoju djecu, za sebe ne", kazala je Karleuša i dodala:

"Ja bih samo na tu temu dodala, ne znam za vas Emela, ali ja sam majka dvoje djece. U ime svih majki i očeva ja hoću da iskoristim svoj glas koji se daleko čuje i ludu hrabrost da se istjera pravda za jednog momka, da se danas ili sutra ni meni ni bilo kome ne bi dogodilo", javlja N1.

"Mene je uvijek strah, ali ne dozovoljavam da me odvoji od onoga što se zove čestitost, ispravnost. Tako se svi dijelimo, na dobre i loše ljude, ja drugu podjelu ne znam. Ja sam ljudski odreagirala, nisam nikoga imenovala, a jedan čovjek se osjećao prozvanim i na grub način odgovorio. Ja nemam nikog iza leđa, moj muž je sportaš, ja sam majka dvoje djece, pjevam. Nemam političare i tajkune iza sebe, naravno da treba da brinem, ali..", dodala je Jelena Karleuša.

"Baš sam hrabra i pismena. Mislim da, ne znam odakle da počnem. Ajde ovako: Nazivajući mene pjevaljkom, jedan čovjek koji sebe zove predsjednikom je pokazao kakav stav ima prema ženama. Čak i moju profesiju podaštava. Ja nisam pjevaljaka, ja sam glazbena ličnost. S druge strane, ako sam ja pjevaljka, onda je dama ona koja se vozi njegovim helikopterom o trošku siromašnih građana sa nanogicom oko noge. Ona je za njega dama, u toj konstalaciji ja pristajem da budem pjevaljka. Ne dozvoljavam nikome da me vrijeđa i napada na taj način. Ja se njega ne plašim, to neka mu bude jasno. S druge strane, ja njega nisam spomenula imenom, sam se prepoznao i upao u mrežu i zamku. Koliko znam, tog čovjeka nikog ne voli. Njegovo ponašanje je upravo onakvo kakve izjave daje "džukačko". Ja sam morala da, bez obzira što znam da budem jako fina, morala uzvratiti na isti način da bi me bolje razumio", poručila je Karleuša.

Dodala je da pojedinac ne može ništa uraditi sam, ali da građani okupljeni u grupu može uraditi dosta.

"Ovdje svi šute. S druge strane, pošto pričamo o narodu u Banja Luci i ljudima koji su srpske nacionalnosti, prosto mi je šokantno da Srbija ne reagira što ne znači da neće. Mislim da je potrebno više ovakvih ljudi sa svake strane, ne samo ovdje, nego i kod vas. Veliki broj ovakvih može da ima noć, ja kao pojedinac nemam nikakvu noć osim da stavljam glavu u torbu", dodala je.

Slavna "JK" je kazala da je ovo njezina tema, koliko i svačija druga.

"Ovo je moja tema koliko i svačija druga, a to što ja kad nešto kažem o tome svi pričaju, pa čemu služi moja popularnost? Da se bogatim? Pa ja sam bogata žena, udata sam za bogatog sportaša. Ja ne moram pjevati. Ja stvarno ne moram ovo raditiali ljudski kao žena i majka koja želi da joj djeca odrastaju u boljem okruženju. Apelirala sam puno puta na kolege i generalno javne ličnosti. Svi oni zajedno da se skupe, nemaju pratilaca na društvenim mrežama koliko i ja. Sigurna sam da svi misle kao ja. Zašto svaka moja izjava izaziva ovoliku dramu? Zato što smo, izgleda, mi svi ovce na Balkanu i vode nas prema klanju. I onda jedna mala neposlušna ovčica istrči i svi je gledaju, a duboko u sebi znaju da sam u pravu", istakla je Karleuša.

Dodala je da smo kao narod mnogo siromašni i gladni, što se koristi.

"Mi smo mnogo siromašni, mnogo smo gladni kao narodi. Mi smo zastrašeni i nitko neće da radi ovo što ja radim jer čuva onih 200-300 eura koje će zaraditi, a vladajuća struktura vlada time, strahom, pritiskom i represijama. Sve dok se narod bude plašio neće biti poboljšanja. Glavna moć je u narodu, finalno pomirenje može da dođe kad postanemo mnogo gladniji i mnogo bijesni. Mislim da još nismo dotakli dno. Kada je riječ o BiH, pročitala sam neke informacije da je to područje Europe gdje žive najsiromašniji ljudi, a mi upravo pričamo o gospodinu Dodiku koji je milijarder. Uzimati od tako siromašnog naroda, moraš mnogo da budeš bezobrazan i opušten, da od najsiromašnijeg naroda ti postaneš milijunaš. Opet kažem, ja imam, ali ovi koji nemaju mi nisu jasni", istaknula je Karleuša i dodala:

"Još i da nema glazbe, stvarno bi bili najtužniji na ovim prostorima. Onda bismo trebali počiniti kolektivno samoubojstvo, kao Balkan smo doživjeli jedno dno beznađa", zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close