Bože sačuvaj

Kaplan: Ne bojimo se ustaša, treba napraviti barikade

Kaplan je na svojem Facebook-profilu, povodom događaja oko prevođenja migranata iz Sarajeva u Salakovac kod Mostara, napisao kako treba napraviti barikade.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2018. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ima nas koji smo pokazali da smijemo sve, da ovo nije ‘93. i da se ne bojimo ustaša preobučenih u ruho zvaničnih institucija koji se kriju iza EU retorike i europskih vrijednosti'', napisao je Salmir Kaplan dužnosnik SDA, nekadašnji federalni ministar kulture i sporta, kojem se na čapljinskom sudu sudi zbog ometanja izbora u Stocu.

Kaplan je na svojem Facebook-profilu, povodom događaja oko prevođenja migranata iz Sarajeva u Salakovac kod Mostara, napisao kako treba napraviti barikade.

''U krajnjem slučaju, ako se vec ne moze uhapsit Hercega (Nevenko, premijer HNŽ-a, op.ur.) i nelegalnog nazovi komesara Lasića (Ilija, ravnatelj policije HNŽ-a), treba napravit barikade na izlazu iz Mostara da specijalna ne može izać, a da konvoj s autobusima dođe do Salakovca, pa da vidi HDZ ko se pita u Hercegovini'', napisao je Kaplan.

''Kad se MUP HNK obračunava s nama koji smo u Stocu ispravili kičmu i rekli HDZ-u Dosta vas je više!, tad se jedan dio bh. javnosti pitao šta je stvarno bilo, pa je li ga Kaplan baš udario, pa ne smije se ni on tako ponašat... Onima koji su se pitali šta se dešavalo u Stocu u oktobru 2016. valjda je sad malo jasnije. Isti taj nelegalni komesar je i na nas u Stocu slao tu specijalnu pa nas nije smjela ni pogledat jer nas je bilo preko 500 spremnih na sve'', napisao je Kaplan.


Inače, pred općinskim sudom u Čapljini u tijeku je sudski proces protiv predsjednika stolačke općinske organizacije SDA Kaplana i lokalnog SDP–a BiH Demira Mahmutćehajića, koji su optuženi za nasilje, napad i premlaćivanje službenih osoba.

Kaplan je ozlijedio člana biračkog povjerenstva Marija Raguža. Porazbijao je prostorije Središnjeg izbornog stožera u Stolcu te prijetio drugim hrvatskim članovima biračkih povjerenstava. Zbog nasilja u Stolcu izbori su u toj općini ponovljeni, a Kaplanu, Mahmutćehajiću i Ljuboviću Središnje izborno povjerenstvo je zabranilo sudjelovanje na novim izborima.

U međuvremenu, Kaplan je nadgledao izborni proces u Azerbajdžanu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close