Hoće, neće

Kaos u Sarajevu: Spominje se beogradski scenarij

Elmedin Konaković je kazao da SDA ovim potezom paralizira proces izbora nove vlade.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danijela Kristić, kojoj je Elmedin Konaković prepustio dužnost predsjedavajuće Skupštine KS danas je obavijestila javnost da je Kolegij KS ocijenio da ne postoje uslovi za današnje održavanje sjednice, izvještava N1.

Kazala je da će Kolegij pokrenuti krivičnu prijavu protiv Smiljane Viteškić zbog "protuustavnog sazivanja sjednice".

Beogradski scenarij

Također, ona i Elmedin Konaković su napustili sjednicu kazavši da će se Kolegij naknadno obratiti.

Smiljana Viteškić je kazala da je sjednica sazvana na zahtjev 18 zastupnika, dok je zastupnik SDA Aljoša Čampara kazao da netko "priziva beogradski scenarij".

"Imam osjećaj da bi nekom odgovarao da imamo jedan od crnogorskih ili beogradskih scenarija ovdje. Ja vas molim da se ponašamo razumno, mogu razumjeti da nekome nekada ne odgovaraju određene parlamentarne većine, ali to je normalna stvar koja se dešava; smjenjuju se vlade, mijenjaju većine i to je demokratski karakter svih dešavanja", kazao je Čampara.

Dževad Poturak je kazao da se prepao zbog "neartikulisanih ljudi" koji upadaju u salu Skupštine KS.

"Izuzetno sam se prepao, nije mi lako", rekao je.

Elmedin Konaković je kazao da SDA ovim potezom paralizira proces izbora nove vlade.

Samo sila prolazi

"Ovo što se danas događa, SDA će paralizirati proces izbora nove vlade na duže razdoblje. Onako kako demokraciju interpretira SDA sa SBB-om značilo bi da tko god ima 18 ruku dođe u Skupštinu i počne raditi", kazao je Konaković.

"SDA danas demonstrira najgori mogući oblik udara na sustav i derogira dokumente na kojima leži ova pravna država. Mi smo to dužni zaustaviti. Pravo da vam kažem, baš su pogriješili. Apelirat ćemo Ustavnom sudu odmah u ponedjeljak, računamo na neovisnost te institucije. Živimo u zemlji u kojoj prometne nesreće SDA lidera nikada nisu procesurirane. Očigledno nam šalju poruke da ovdje samo sila prolazi, sve ćemo uraditi da do toga ne dođe", dodao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close