Sjednica za sjednicu

Kaos u BiH najmanje odgovara Hrvatima

Član Glavnog vijeća HNS-a Bariša Čolak podsjetio je kako ne postoje nikakve sankcije za probijanje rokova u procesu implementacije izbornih rezultata...
Vijesti / Politika | 08. 07. 2019. u 15:32 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Urušava se međunarodni ugled i europski put BiH. Sve su to stvari koje traže od odgovornih čimbenika da pristupe ozbiljnim razgovorima o rješenju krize u BiH'', izjavio je nakon sjednice Glavnog vijeća HNS-a predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić.

''Skoro devet mjeseci nakon izbora nije formirano Vijeće ministara ni Vlada FBiH, Predsjedništvo ne funkcionira...'', rekao je i dodao kako ''kaos i nepostojanje sustava ne odgovara nikome u BiH, a ponajmanje Hrvatima''.

Dodao je kako ne može govoriti o konkretnim stajalištima i prijedlozima HNS-a za rješavanje krize jer je to, kako je rekao, prije svega u nadležnosti Predsjedništva HNS-a.

''Naše stajalište, koje ćemo kroz dokument izraziti, je da na kreativan i konstruktivan način pristupimo traženju rješenja na temelju principa Dayton, kojeg podržavamo, a to su principi konstitutivnost i jednakopravnost naroda, na temelju presuda relevantnih sudova, Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH'', poručio je Ljubić.

Video: Ljubić: Urušava se međunarodni ugled i europski put BiH

Član Glavnog vijeća HNS-a Bariša Čolak podsjetio je kako ne postoje nikakve sankcije za probijanje rokova u procesu implementacije izbornih rezultata, istaknuvši kako se nada da neće biti probijen raniji negativni rekord od 15 mjeseci od izbora do formiranja Vijeća ministara BiH.

''Nisam prevelik optimist i ne vjerujem da će se to dogoditi u narednih mjesec dana, ali realno je očekivati da ćemo barem na jesen dobiti novo Vijeće ministara BiH'', kazao je Čolak.

Inače, Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora održat će zajedničku sjednicu u ponedjeljak, 15. srpnja, a tema te sjednice bit će aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovine, odlučilo je Glavnog vijeće HNS-a na sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close