Bakir

''Kao da nam nije dosta krize koju prave iz Banja Luke i Mostara''

''Kao da nam nije dosta korone, problema ekonomskih vezanih za koronu. Sad trebamo još neki haos da imamo u Sarajevu. Gospodin Konaković bi, izgleda, da i to priredi Sarajlijama, ja mislim da se neće odazvati takvom scenariju'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 11. 07. 2020. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ružne slike koje stižu iz Beograda, izgleda da Konaković želi vidjeti i u Sarajevu, kao da nam nije dosta krize koju nam prave iz Banja Luke i Mostara,'' poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentirajući oglašavanje predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića.

''Kao da nam nije dosta korone, problema ekonomskih vezanih za koronu. Sad trebamo još neki haos da imamo u Sarajevu. Gospodin Konaković bi, izgleda, da i to priredi Sarajlijama, ja mislim da se neće odazvati takvom scenariju'', naglasio je Izetbegović.

Video: Izetbegović: Izgleda da Konaković slike iz Beograda želi u Sarajevu

Naime, Konaković je na svom Facebook profilu napisao: ''Iz poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici sačekaćemo da prođe ovaj tužni vikend. Od naredne sedmice mijenjamo hashtag. Umjesto #izbori2020 krećemo sa #protesti2020. Na ovu se bahatost mora adekvatno odgovoriti!!"

Inače, Prosvjed u Beogradu, koji je u petak navečer počeo mirnim okupljanjem ispred Skupštine Srbije, nastavljen je sukobima s policijom, a završen četrdesetak minuta poslije ponoći kad su prosvjednici potisnuti i otjerani iz središta Beograda.

Premda je prosvjed počeo mirno, uz vidno manje policije i prosvjednika u odnosu na prethodne tri večeri, sukobi su počeli oko 21 sat kad je skupina od stotinjak agresivnih prosvjednika srušila metalnu ogradu i pokušala ući u parlament.

Policija je reagirala postavljajući kordone ispred parlamenta, situacija se potom primirila, ali ne zadugo te su uslijedili sporadični sukobi i naguravanja, da bi policija na sve veću agresivnost pojedinih skupina prosvjednika reagirala bacajući suzavac.

Akcije policije potrajale su do četrdesetak minuta poslije ponoći, kada su svi prosvjednici potisnuti izvan središta grada, javlja Hina.

Tijekom prosvjeda uhićeno je i ozlijeđeno više osoba, među njima najmanje dvojica policajaca i žandarma, te dvoje fotoreportera agencije Beta, dok je u naguravanju ispred parlamenta skupina agresivnih prosvjednika otjerala nekolicinu novinara, fotoreportera i snimatelja, te napala ekipu televizije N1.

Prve dvije večeri prosvjeda također su obilježili sukobi policije i prosvjednika, dok je treća večer protekla mirno jer je većina prosvjednika sjedila na ulici i pločnicima, da bi četvrte večeri ponovo izbili sukobi.

Kopirati
Drag cursor here to close