Plenković

'Kao da jugo ode prema Sarajevu kada ja dođem u BiH'

"Mi smo, naravno, razgovarali jučer, ispada kao da je nekakav spor tu, kao da jugo ode prema Sarajevu kada ja dođem u BiH. Stvari treba nazvati svojim imenom.''
Vijesti / Politika | 15. 03. 2019. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrej Plenković komentirao je u petak optužbe ministra sigurnosti BiH da su hrvatska tajna služba i diplomatski predstavnici u BiH sudjelovali u vrbovanju vehabija.

"Mi smo, naravno, razgovarali jučer, ispada kao da je nekakav spor tu, kao da jugo ode prema Sarajevu kada ja dođem u BiH. Stvari treba nazvati svojim imenom. Republika Hrvatska je odogovorna država članica NATO-a, Europske unije, surađuje u borbi protiv terorizma, u čemu ulogu ima i SOA. Insinuirati manipulativne teze kako bi SOA i diplomatski predstavnici sudjelovali u naoružavoanju toliko je besmislena da je ne vrijedi ni komentirati", rekao je Plenković.

"Kada bih uzimao sve zdravo za gotovo što čitam, teško da bih bio racionalan", dodao je.

Podsjećamo, hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u četvrtak "besmislicom i kreativnom manipulacijom" navodnu špijunsku aferu po kojoj su hrvatska obavještajna služba te hrvatski diplomatski predstavnici vrbovali radikalne islamiste u Bosni i Hercegovini kako bi se potvrdila teza vlasti u Zagrebu da se u BiH kriju tisuće ekstremista.

"Riječ je o kreativnoj manipulaciji. SOA je već dala priopćenje i u cijelosti odbacila te insinuacije. To je jedna besmislica koju u cijelosti odbacujem“, rekao je Plenković u Neumu, gdje je sudjelovao na skupu posvećenom inicijativi za izmjenom Ustava u BiH. Po njegovim riječima, još su veća besmislica tvrdnje da su i hrvatski diplomatski predstavnici bili uključeni u navodnu špijunsku aferu.

"Involviranje hrvatskih diplomatskih predstavnika je još veći nonsens. Oni su tu da rade svoj posao, a ne da se bave bilo čim drugim. Odbacujem obje te teze", zaključio je hrvatski premijer.

 

Kopirati
Drag cursor here to close