Joseph Ingram

Kanada želi svog čovjeka umjesto Inzka?!

Schmidt je u protekla dva tjedna zapravo već uspostavio prve izravne kontakte s političarima iz BiH, a službeno je potvrđeno kako je odvojeno razgovarao sa svom trojicom članova Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2021. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka se priprema za dolazak svog političara Christiana Schmidta na poziciju novog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, no iznenada je i Kanada pokazala zanimanje za to i ponudila svog kandidata, objavile su Nezavisne novine, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Novine navode kako bi Schmidt, kojega je za novog visokog predstavnika u BiH i službeno predložila vlada Angele Merkel, tu dužnost trebao preuzeti u lipnju.

"Prvobitno je bilo planirano da odluka bude donesena početkom ožujka, a sad je moguće da odluka bude krajem ožujka ili idućeg mjeseca. U svakom slučaju, očekujemo da će Schmidt stupiti na dužnost već u lipnju, bez obzira na ovo manje kašnjenje", kazao je izvor ovog lista.

Schmidt je u protekla dva tjedna zapravo već uspostavio prve izravne kontakte s političarima iz BiH, a službeno je potvrđeno kako je odvojeno razgovarao sa svom trojicom članova Predsjedništva BiH.

"Hoće li će to biti posao koji će trajati dvije, tri, pet ili više godina nije svrsishodno (nagađati) jer bi se bespotrebno kreirao umjetan rok, koji bio stvorio nepotrebna očekivanja i spekulacije", kazao je izvor Nezavisnih.

No uoči očekivane potvrde Schmidtova imenovanja na Upravnom odboru PIC-a, pa potom i u Vijeću sigurnosti UN, iznenada su se pojavila nagađanja kako bi i Kanada željela vidjeti svog čovjeka na čelu OHR-a.

Sarajevski portal Klix navodi u ponedjeljak kako je kanadski kandidat za tu dužnost Joseph Ingram, no ne navodi izvore te informacije.

Gotovo trideset godina svoje karijere Ingram je vezao uz Svjetsku banku (WB), a od 2000. do 2003. bio je i šef njezina ureda u Sarajevu. Bio je i savjetnik Visokog povjereništva UN za izbjeglice (UNHCR) .

Sada je angažiran kao savjetnik u Kanadskom intitutu za globalna pitanja (CGAI).

Kopirati
Drag cursor here to close