Premazani svim bojama

Kakva država: Problem je i okrečiti zgradu Predsjedništva

''Ima li uopće potrebe da preispitujemo potpisivanje tog sporazuma i zašto bi građani plaćali veću cijenu. Kakva je to zemlja koja ne štiti svoje građane'', upitao je Dodik.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2019. u 15:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boravak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i prije nego što sam izabran'', ponovio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je dodao da nije u Predsjedništvu BiH kako bi zaradio plaću samo se slikajući, već, kako kaže, želi uraditi nešto konkretno.

''Ako nema elemenata da nešto uradimo, zašto bih ja trošio energiju i snagu na beskrajne sastanke u Sarajevu koji ne daju nikakav rezultat. To me ne zanima'', rekao je.

Istaknuo je kako ne želi sudjelovati u nekim blokadama, niti da, kako kaže, troši snagu po nekim pitanjima, koja su već ranije dogovorena, ali se ponovo osporavaju.

''Jedna takva blokada koja to ne bi trebala biti je u vezi s  nižom cijenom roaminga za građane BiH sa zemljama u regiji, a kasnije i s članicama EU'', rekao je Dodik, ustvrdivši da BiH jedina ne želi potpisati sporazum o roamingu zbog, kako je ustvrdio, interesa nekih kompanija.

''Ima li uopće potrebe da preispitujemo potpisivanje tog sporazuma i zašto bi građani plaćali veću cijenu. Kakva je to zemlja koja ne štiti svoje građane'', upitao je.

Na pitanje trebaju li bh. institucije imati svoj zrakoplov, budući da je u Bruxelles putovao zrakoplovom RS-a, Dodik je odgovorio da je on izabran u tom bh. entitetu, čiji je dužnosnik i smatra da može koristiti resurse RS-a.

Ne vjeruje da je moguć dogovor da se za razinu BiH kupi avion, jer, kaže, postoji problem i oko ''dogovora da se okreče prostorije u Predsjedništvu BiH''.

Podsjetio je i da je stranka koja danas nosi naziv SNSD-e formirana 5. marta 1996. godine i danas broji 192.707 članova i odlučujući su faktor u RS i BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close