Ha-ha

Kakva blamaža: Mislili smo da pomoć dolazi nama

Vijesti / Politika | 05. 06. 2020. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH od petka ujutro, najavljen je dolazak pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH, na osnovu obavještenja koje je putem verbalne note dostavilo veleposlanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata službenim linijama komunikacije.

Predmetnom notom Veleposlanstva UAE u Podgorici, iz koje se nerezidentno pokriva Bosna i Hercegovina, zatražena je dozvola slijetanja za privatni avio operater Boing 747-400 Vlade Dubaija, u kojoj je navedeno da prevozi pomoć za vladu i građane Bosne i Hercegovine.

Slijedom toga, Ministarstvo je izdalo priopćenje s kojim je upoznata javnost u BiH i iskazalo svoju zahvalnost supruzi potpredsjednika i premijera UAE  i supruzi  vladara Dubaija, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, na neočekivanoj velikodušnoj pomoći po drugi put za građane Bosne i Hercegovine.

''Neposredno prije slijetanja zrakoplova, u novoj verbalnoj noti veleposlanstva UAE obaviješteni smo da je korisnik ove pomoći Vlada Crne Gore a da se sarajevski aerodrom koristi za istovar robe'', navodi Ministarstvo vanjskih poslova BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close