Dom naroda

Kako pronaći Srbina

Unutar Kluba Srba nije bilo jedinstvenog stava o prijedlogu za mjesto u rukovodstvu, odnosno prijedloga za dopredsjedavajućeg iz reda Srba.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta očekuje da će u rukovodstvo ovog doma biti izabran predstavnik srpske stranke čije je sjedište u Banja Luci.

Broćeta, izaslanik SNSD-a, izjavio je Srni da očekuje da će Središnje izborno povjerenstvo BiH uskoro donijeti odluku nakon čega će biti jasnija slika i omogućeno da Klub Srba bude popunjen autentičnim predstavnicima.

''Nadam se da će SIP donijeti odluku kojom će se popuni preostala tri mjesta u Klubu Srba, kako bi bila jasnija slika u Klubu Srba i samim tim i borba za bolji položaj Srba povratnika u FBiH'', kaže Broćeta.

Dodao je kako unutar Kluba Srba nije bilo jedinstvenog stava o prijedlogu za mjesto u rukovodstvu, odnosno prijedloga za dopredsjedavajućeg iz reda Srba.

''Nismo podržali prijedlog jer na tom mjestu treba biti predstavnik iz autentičnih srpskih stranaka, Srbin kojeg su birali Srbi, a ne Bošnjaci ili drugi narodi'', kaže Broćeta.

Izaslanik iz srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Drago Puzigaća ranije je rekao Srni kako su jedino u Hercegbosanskoj županiji, izaslanike izabrali Srbi, a sve ostale su birali neki drugi.

Naime, na konstitutivnoj sjednici nije postignut dogovor o imenovanju predsjednika Kluba Srba jer kandidat SDP-a Žarko Vujović nije dobio potreban broj glasova, tako da je Dom naroda bez Srbina u Kolegiju ovog doma.

Bez imenovanja predsjednika Kluba Srba nije moguće predložiti ni zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda iz reda srpskog naroda, podsjeća Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close