HDZ 1990

Kakav to BOLJI ŽIVOT nudi vlast koja decenijama ima politički monopol i odlučuje o svemu?

I poslije dvadeset pet, manje više, godina na vlasti, ista politika koja je narodu “osigurala” ovakav život, traži novo povjerenje predizbornim sloganom ''ZA BOLJI ŽIVOT I SIGURNOST''.
Vijesti / Politika | 11. 12. 2020. u 00:01 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Petrić

Kada bi pitali skromnoga prosječnoga Mostarca, što je to dobar život, vjerojatno bi dobili odgovor da je to pravna i fizička sigurnost, ravnopravni društveni status, normalne egzistencijalne mogućnosti i konfekcijski stiling. Daleko od oholog konzumerizma i bahatog demonstriranja materijalnoga blagostanja. Dakle ništa previše.

Zoran Petrić
Predsjednik GO
Gradski odbor HDZ1990 Mostar 

Kada bi iste građane pitali kakvim životom žive, velika većina bi odgovorila da se jedva sastavlja kraj s krajem, da je društvo raslojeno na bogatu privilegiranu manjinu i obespravljenu osiromašenu većinu. Da  se djeca nemaju šansu zaposliti bez stranačke iskaznice. Ako se želiš nečemu nadati moraš pogaziti uvjerenja i prikloniti se vladajućima.

Dakle ovo je realnost života stanovnika našega grada.  

I poslije dvadeset pet, manje više, godina na vlasti, ista  politika koja je narodu “osigurala” ovakav život, traži novo povjerenje predizbornim sloganom ''ZA BOLJI ŽIVOT I SIGURNOST''.

Mi u u HDZ-u 1990 smo u predizbornim aktivnostima odlučili baviti se realnim gradskim problemima,  nuditi kvalitetna  riješenja. Ne ulaziti u analizu personalne političke odgovornosti jer smatramo da narod vrlo dobro zna tko je za što odgovoran. Ali kao građani ovoga grada ne možemo preći preko vrijeđanja osobne inteligencije i udara na zdrav razum.

Kakav to BOLJI ŽIVOT ovome narodu nudi vlast koja decenijama ima politički monopol i odlučuje o svemu??  

Kakavu to SIGURNOST odjednom nudi stranačka nomenklatura koja se ne mijenja godinama??  

Što se to u ovoj Državi i političkim odnosima u zadnje vrijeme promjenilo da narodu mogu garantirati bolje sutra??  

Što to mogu ponuditi novi stranački kadrovi koji u Gradskome vijeću, po običaju, neće niti o čemu odlučivati, nego dizati  ruku za ono što vrh naredi??

Ako pretpostavimo da to, o boljem životu misle  ozbiljno, što su do sada čekali. Što ih je dvadeset i više godina spriječavalo da ista velika predizborna obećanja  pretoče u djela?

Postoji mogućnost da slogan nismo dobro razumjeli. Prerdizborna popruka o boljemu i sigurnijemu životu možda i ima smisla ako je osvjetlimo sa drugoga, vjerojatno njihovoga gledišta. Kada kvalitet života dovedeš do dna, kad nemaš što jesti onda su ti i mrvice  bolji život. Ako su mrvice ono što će zadovoljiti ovaj narod i ako će opet izabrati istu vlast, nemamo što prigovoriti. 

U tome slučaju, samo naprijed u bolji i sigurniji život.

Kopirati
Drag cursor here to close