HRS

Kada će prestati obećanja o postavljanju tenka u Pologu?

Navode kako postoji velika laž koja se povezuje uz obljetnicu zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Pologu koja je netom obilježena.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2019. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poznato je da bh. političari često obećavaju, a malo ispunjavaju. Argumenti za to su vrlo lako provjerljivi, a potrebno je samo da se vratimo dva-tri koraka unazad do predizbornih obećanja, pa da uočimo što su sve to ''zaboravili'' ispuniti, odnosno gdje su nam lagali'', stoji u priopćenju Županijskog Odbora Hrvatske republikanske stranke Županije Zapadnohercegovačke.

Navode kako postoji velika laž koja se povezuje uz obljetnicu zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Pologu koja je netom obilježena.

''U više navrata, uz ostale stranačke kolege, izrekao ju je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, prigodno ju je ponovio i prošle godine u bh. izdanju Večernjeg lista kada je kazao kako će do obilježavanja ovogodišnje obljetnice u Pologu uz kameni križ biti postavljen i tenk'', navodi se.

Za to krive više izbornih ciklusa koji su prouzrokovali 'euforiju' gradonačelnika, koji je najavljivao dovršetak spomenika koji još uvijek nije dovršen.

''Nažalost, umjesto da simbolizira, kako je i zamišljeno, vjeru i molitve okupljenih ljudi, ali i odlučnost otpora s postavljenim protutenkovskim ''ježevima'', otkriva jednoumlje, neodgovornost i nesposobnost gradske vlasti koja godinama laže svojem narodu koji sve to prihvaća kao normalno'', stoji u priopćenju.

Ponavljaju kako Županijski odbor Hrvatske republikanske stranke ŽZH smatra polaganje vijenaca po profesiji i za potrebe medija egzibicionizam.

''Dug kojeg imamo prema braniteljima se vraća svakom našom odlukom. Ovo što danas živimo nije ono za što su branitelji ginuli. Zato smatramo kako laži, neznanje i loše kadrove treba kontinuirano prokazivati jer narod dovode u očajno stanje. To se najbolje ogleda i kroz spomenik koji se dovršava punih osam godina, a da ne spominjemo druge laži koje najbolje razotkriva i izvješće općinskog pravobraniteljstva iz kojeg je razvidan kapacitet gradonačelnika koji se nedomaćinski odnosi prema javnom dobru'', navode.

Kopirati
Drag cursor here to close