Akreditiranje

Još se traže promatrači za izbore

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva navedene aktere izbornog procesa u BiH da iskoriste svoje pravo i da se akreditiraju za promatranje izbornog procesa u BiH.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2020. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno Poglavlju 17 Izbornog zakona BiH i Naputku o uvjetima i procedurama za akreditiranje izbornih promatrača u BiH predstavnici međunarodnih organizacija, udruga građana, političkih stranaka, koalicija, listi neovisnih kandidata i neovisnih kandidata mogu promatrati sve izborne aktivnosti u BiH, pod uvjetom da se akreditiraju sukladno Izbornom zakonu BiH.

Promatrači imaju pristup svim relevantnim dokumentima i javnim sastancima izbornih povjerenstava, mogu tijekom cijelog razdoblja izbornog procesa u bilo koje vrijeme kontaktirati bilo koju osobu i imaju pristup svim centrima za birački popis, biračkim mjestima i centrima za brojanje i drugim relevantnim mjestima, kako je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Rokovi za podnošenje zahtjeva za akreditiranje promatrača su sljedeći:

  • Akreditiranje promatrača nevladinih organizacija 26. svibnja - 31. listopada 2020.
  • Akreditiranje međunarodnih promatrača 26. svibnja - 14. studenog 2020.
  • Akreditiranje promatrača političkih subjekata 19. srpnja - 31. listopada 2020.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva navedene aktere izbornog procesa u BiH da iskoriste svoje pravo i da se akreditiraju za promatranje izbornog procesa u BiH.

Izborni zakon BiH i relevantni podzakonski akti su dostupni javnosti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close