Majkić

Još jednom o vojnicima na granici

Govoreći o zahtjevu ove stranke upućenom Predsjedništvu BiH da angažira pripadnike Oružanih snaga na granicama BiH, Majkić kategorički odbija takvu mogućnost.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bakir Izetbegović i njegova stranka godinama su opstruirali borbu protiv migrantske krize, prvenstveno jer te osobe dolaze iz islamskih zemalja. Međutim, kad su njihovo prisustvo prestali tolerirati i u FBiH, kada su oni počeli da pljačkaju i ubijaju, tada nas pozivaju da se zajednički borimo. Što se tiče RS, mi želimo da zajednički rješavamo krizu, ali prve korake treba učiniti upravo SDA, koja drži čitav sigurnosni sektor'', rekla je članica Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Dušanka Majkić za Glas Srpske.

Poziv Stranke demokratske akcije (SDA) da Predsjedništvo BiH angažira Oružane snage BiH kako bi bio zaustavljen priliv migranata nazvala je licemjernim, ''jer su oni čitav prošli mandat ignorirali ovaj problem i sada, kad imamo eskalaciju krize, oni pozivaju na zajedničku borbu''.

Govoreći o zahtjevu ove stranke upućenom Predsjedništvu BiH da angažira pripadnike Oružanih snaga na granicama BiH, Majkić kategorički odbija takvu mogućnost.

''To nije u nadležnosti Oružanih snaga BiH niti bi takva odluka bila u skladu s Ustavom BiH. To su zadaci Granične policije i oni su nedavno dobili novih 150 pripadnika. Pored toga, Policija RS im pruža pomoć od početka krize. Mi nikada nećemo prihvatiti postavljanje pripadnika OSBiH na granicu sa Srbijom, jer svi smo svjesni kakvu to poruku šalje'', istaknula je.

Kopirati
Drag cursor here to close