O radu Skupštine ŽZH u proteklih godinu dana

Jelčić: Sjednice su konstruktivne, a zastupnici dosta aktivni

Predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić kazao je da je zadovoljan dosadašnjim radom Skupštine.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2019. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Županije Zapadnohercegovačke održala je u petak svoju redovnu 12. sjednicu u Širokome Brijegu, a sudeći prema najava predsjednika Skupštine, to neće biti i posljednja u ovoj godini.

''Mislim da ovo nije zadnja sjednica Skupštine, imat ćemo još jednu do kraja godine na kojoj bi trebao biti proračun za 2020. godinu jer bitno nam je da to bude u ovoj godini'', kazao je Jelčić za Bljesak.info uoči početka sjednice.

Foto: Bljesak.info / Ivan Jelčić

Od novinara je upitan da ocjeni rad Skupštine u proteklih godinu dana.

''Iskreno, zadovoljan sam i brojem i kvalitetom sjednica, možda nekada sam broj nije pokazatelj kvalitete već samo kvantitete. Sjednice su dosta žučne, konstruktivne, priča se o svemu, zastupnici su dosta aktivni, osobno sam zadovoljan dosadašnjim radom'', ocijenio je predsjednik Skupštine ŽZH.

Novinari su mu ukazali da su analitičari dali kritiku da se vladajući ne bave stvarnim problemima građana poput pitanja nezaposlenosti mladih, položaja nezaposlenih majki i slično te je upitan hoće li se nešto promijeniti po tom pitanju.

Foto: Bljesak.info / 12. redovna sjednica Skupštine ŽZH

''Sami zakon o turizmu je bitan za gospodarstvo, jer je on uz poljoprivredu, bitan čimbenik za razvoj županije koji može generirati nova radna mjesta. Sve ovisi kako gledamo koji zakon. Na prošloj sjednici je usvojen zakon o poticanju malog gospodarstva, a po meni su to prave teme i pravi zakoni koji trebaju odgovoriti na pitanja o odlasku mladih tj. da ostanu na ovim prostorima i pronađu svoju budućnost. Svakako treba još više o tome raspravljati, a mi ćemo poticati i Vladu i Skupštinu da o tome malo više pričaju i iznađu neka nova rješenja'', zaključio je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić u izjavi za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close