HDZ 1990

Javila se Devedesetka: Čime su to bh državljani zaslužili da budu građani drugog reda?

Tvrde kako je to neprihvatljivo, pogotovo iz gledišta da su hrvatski državljani u lošijem položaju od državljana Srbije.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2021. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Potpuno je neprihvatljivo da državljani Republike Hrvatske koji žive u Bosni i Hercegovini, a i svi građani BiH nemaju mogućnost i pravo ući u Republiku Hrvatsku na isti način kao što to sada mogu državljani Republike Srbije", navode u svom priopćenju iy HDZ 1990.

Tvrde kako je to neprihvatljivo, pogotovo iz gledišta da su hrvatski državljani u lošijem položaju od državljana Srbije.

"Epidemiološka situacija u cijeloj BiH je u potpunosti prihvatljiva i mislim da je nužno pod hitno ispraviti ovu nepravdu koja je urađena i prema državljanima Republike Hrvatske koji žive u BiH, a i prema ostalim građanima BiH i omogućiti nesmetan prelazak granice s RH.

Također, smatram da je krajnje vrijeme da zastupnici u Hrvatskom saboru izabrani iz BiH, a i svi drugi zastupnici, reagiraju na ovu nepravdu i učine maksimalan trud da se ova nepravda otkloni.
Gosti iz BiH uvijek su bili dobri gosti i iskreno i prijateljski su percipirali državu Hrvatsku, za razliku od Srba koji i dan danas radije idu u Grčka i Tursku nego u “neprijateljsku državu”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje  Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close