Čović

Jasni i snažni: Bez nas ništa ne mogu napraviti

''Oni ne mogu na bilo koji način utjecati na našu poziciju ovdje, mi smo dovoljno snažni da se izborimo za potpunu jednakopravnost'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2019. u 15:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo jasni: tražimo partnere s kojima možemo imati program u kojem je prva točka Izborni zakon, kad nađemo te partnere tad ćemo ići u vlast. Stvorit ćemo sve preduvjete da zakonodavna vlast funkcionira'', rekao je tijekom posjete Čapljini čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Foto: Bljesak.info / Radna posjeta Dragana Čovića Čapljini

Čović je rekao kako je pozicija HDZ-a, zahvaljujući rezultatu širom BiH, dosta komotna ''da rješavamo neke stvari koje su strateške za hrvatski narod kako nikad više ne bi bili u poziciji da netko drugi odlučuje za nas, da opet imamo dva bošnjačka člana predsjedništva''.

Bez nas ništa

''Oni ne mogu na bilo koji način utjecati na našu poziciju ovdje, mi smo dovoljno snažni da se izborimo za potpunu jednakopravnost'', rekao je Čović.

Dodao je kako je danas završen izbor izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.

''Sutra (četvrtak, op.a.) je u Zeničko-dobojskom prostoru gdje također vjerujemo da ćemo imati svog predstavnika, i u vlasti ali i u Domu naroda. U petak je to u Livno, odnosno u Herceg-bosanskoj županiji, te sam time uvjeren da imamo dovoljnu većinu u Domu naroda i vrlo je jasno svim našim partnerima koji su malo drugačije promišljali budućnost hrvatskog naroda na ovim prostorima da se bez nas apsolutno ništa neće moći napraviti'', rekao je Čović.

Novi saziv Doma idući tjedan

Komentirajući pritiske na Lidiju Bradaru da što prije sazove sjednicu Doma naroda, radi usvajanja federalnog proračun, Čović je rekao kako je to ''još jedan spin iz Sarajeva, da bi zatamnio neke svoj probleme unutar bošnjačkog bloka''.

Foto: Bljesak.info / Radna posjeta Dragana Čovića Čapljini

''Idemo u ova dva dana završiti izbor u Domu naroda, idući tjedan možemo imati novi saziv u Domu naroda, proglasiti proračun jer u njemu nema nikakvih problema. Sad nije do nas do nas, sad je na predstavnicima zaduženim za provedbu onog što su županijske skupštine uradile, s toga ne vidim ni jedan razlog da idući tjedan nemamo novi saziv Doma naroda'', rekao je Čović.

Vidić: Čapljina ne može sama

S druge strane, načelnik Općine Čapljina, Smiljan Vidić rekao je kako su od obećanih projekata u 2018. godini ''sve završili''

''2019. godinu počinjemo s ambicioznijim proračunom ali vjerujemo da ćemo ostvariti to jer se pokazalo da pravimo dobru procjenu'', rekao je Vidić, te istaknuo kako je za sve projekte imao potporu od predsjednika Dragana Čovića, županijskim vlastima i vlastima na razini države.

Foto: Bljesak.info / Radna posjeta Dragana Čovića Čapljini

Upitan da komentira očekivanja od novog predsjednika iz reda hrvatskog naroda, obzirom da je Željko Komšić u Čapljini proglašen nepoželjnom osobom, Vidović je istaknuo kakao ''od sadašnjeg predsjednika ne očekuju ništa''.

Kopirati
Drag cursor here to close