Očekivanja

Jandroković: Za Grabar-Kitarović u drugom krugu glasat će Škorini birači

"Vjerujemo da će veliki broj birača Miroslava Škore podržati Kolindu Grabar-Kitarović u drugom krugu", rekao je.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2019. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom Kolinde Grabar-Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora ustvrdivši da će HDZ-ovu kandidatkinju u drugom krugu podržati veliki broj birača Miroslava Škore.

Foto: Anadolija / Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu računa na Škorine glasače

"Mi ostvarujemo ono što smo si zadali kao cilj - da naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović uđe u drugi krug", izjavio je Jandroković za HRT u izbornom stožeru Grabar-Kitarović, komentirajući rezultate izlaznih anketa i privremene neslužbene rezultate DIP-a.

Kazao je da HDZ s puno optimizma gleda na konačan rezultat izbora, s obzirom da su kandidati desnice dobili više od 50 posto glasova, a prednost Milanovića pred Grabar-Kitarović nije toliko velika.

"Vjerujemo da će veliki broj birača Miroslava Škore podržati Kolindu Grabar-Kitarović u drugom krugu", rekao je.

Smatra da je Škoro ostvario dobar rezultat te mu je čestitao na tome. Ocijenio je kako su za njega glasali oni koji žele promjene u društvu.

"Uvijek kada ste na vlasti, a HDZ danas ima poziciju premijera, većinu u Saboru i predsjednicu Republike,motivacija onih koji žele promjene ponekad je jača nego kod onih koji bi očuvali postojeći sustav", kazao je.

Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, kazao je za HRT da prvi rezultati se nisu poklapali s onim što su oni predviđali.

Foto: Anadolija / Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu računa na Škorine glasače

''Ovaj postotak koji je dobila Kolinda Grabar-Kitarović je onaj na kojega smo računali. To nam je bio i cilj. Bitno je reći da su i Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro dva kandidata koja su s iste svjetonazorske pozicije i političkog okvira. Dobili su već u prvom krugu više od 50%. Vrlo jasno je difinirana želja i cilj hrvatskih birača na ovim izborima. U drugom krugu je Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. Mislim da će to biti jedna kvalitetna borba'', dodao je.

Smatra da je Milanović ostvario takav rezultat jer nije imao nijednog ozbiljnog kandidata na ljevici, a to nije bio slučaj u našem slučaju, gdje smo imali i Miroslava Škoru i Kolindu Grabar-Kitarović, naglasio je.

Kopirati
Drag cursor here to close