Procurilo

Ja, problem, diploma i OK - Osmica tajno snimao razgovor s tužiteljicom Tadić?!

Vijesti / Politika | 17. 09. 2021. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić tajno je snimao razgovor Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković, navodi se u pismu kojeg je, uz priloženu snimku, dobio portal Dnevnog avaza.

''A de mi reci Osmane, je li u redu diploma'', čuje se na snimci pitanje.

''Ja vidim da čovjek gura. Ja nemam problema. Zašto bi ja ulazi u to i bunio se? Ne da stvaramo situaciju da je nešto'', odgovara muški glas.

Video: Osmica tajno snimao razgovor sa tužiteljicom Tadić gdje prijeti i pokušava da kompromitira Čavku (I)

Navodi se kako iza pisma ''stoje pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH)''.

U mailu se navodi, između ostalog, da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zloupotrebljavajući resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuju glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Navodi se da je preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio ured glavne tužiteljice.

Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njezine zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić je prema tvrdnjama autora pisma iz OSA-e tražio da mu se ova snimka osobno dostavi a potom odmah uništi iz razloga što se i on pojavljuje na navedenoj snimci, pišu sarajevske novine.

''Prema ovom snimku, koji je očigledno ranije nastao, jer se govori o Mehmedagićevoj prvoj problematičnoj diplomi, a ne onoj falsificiranoj na Američkom univerzitetu, zbog koje je bio određen pritvor vlasniku tog univerziteta Denisu Prciću i gdje su već pronađene potrgane stanice i nalijepljene nove kako bi pokušali pokazati kako je Mehmedagić diplomirao na Američkom univerzitetu'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close