Pali dogovori

Izvanredna sjednica Vijeća ministara: O migrantima i EU izborima

Vijeće ministara dalo je suglasnost za organiziranje glasovanja državljana Republike Slovenije, Rumunjske i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Europskog parlamenta.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2019. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH. 

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne suglasnosti za organiziranje glasovanja državljana Republike Slovenije, Rumunjske i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Europskog parlamenta. 

Državljani te tri države mogu glasovati 26. svibnja ove godine u svojim diplomatsko - konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatno razdoblje od jedne godine, počevši od 1. lipnja 2019. godine. 

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na razdoblje od jedne godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close