Čović, Izetbegović, Dodik

VIDEO | Iznenadna večera, a nitko nije gladan

Uoči sastanka nitko nije želio dati izjave.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2021. u 20:32 Bljesak.info
Dolazak lidera stranaka u rezidenciju šefa Delegacije EU

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini i Oliver Várhelyi, europski povjerenik za proširenje, organizirali su u srijedu uvečer sastanak u Sattlerovoj rezidenciji, na koji su stigli bh. politički lideri.

Na sastanak su stigli Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, prenosi Faktor.ba

Nije službeno rečeno koji je točno povod, ali je za pretpostaviti da je u pitanju blokada institucija Bosne i Hercegovine koju provode parlamentarne stranke iz bh. entiteta Republika Srpska te najavljeno povlačenje suglasnosti RS-a iz odluka o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Uoči sastanka nitko nije želio dati izjave.

Napomenimo da je europski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Várhelyi u srijedu stigao u dvodnevnu radnu posjetu našoj zemlji. U Sarajevu je održao niz sastanaka s političkim liderima, predstavnicima institucija Bosne i Hercegovine te opozicije, a potom je u poslijepodnevnim satima otputovao u Banja Luku na sastanak s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i, ponovo, s Miloradom Dodikom.

Kopirati
Drag cursor here to close