Pala sarajevska Vlada

Izglasano nepovjerenje Vladi, Konaković podnosi ostavku

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo izglasali su nepovjerenje Vladi KS-a koju je predvodio Elmedin Konaković.
Vijesti / Politika | 19. 03. 2018. u 14:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je da će podnijeti ostavku u sljedećih osam dana, budući da je izglasano nepovjerenje Vladi.

''Bilo je nekoliko zastupnika koji su bili na granici da ne glasaju za smjenu Vlade, a time bi, siguran sam, napravili životne probleme, jer se inicijatori moje smjene ne slažu sa mnom oko načina bavljenja politikom'', pojasnio je Konaković.

Naglasio je da mu nije bitno kako će biti izabran novi mandatar te da su zastupnici odgovorni za buduće stanje.

Čelik: Nova Vlada Kantona Sarajevo u  sljedećih sedam dana

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik najavio je da će u sljedećih nekoliko dana objaviti ime novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo te da će nova Vlada biti imenovana u sljedećih sedam dana.

''U sljedećih sedam dana ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora KO SDA nakon čega ćemo s koalicionim partnerima dogovoriti novog mandatara'', pojasnio je.

Mišljenja je da će SDA u novoj Vladi KS-a predložiti iste ministre te da neće dopustiti da građani ispaštaju.

Naglasio je da Skupština KS-a ima stabilnu parlamentarnu većinu i da radi za interes građana.

Foto: Fena / Vlada KS

Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo izlasali su nepovjerenje Vladi KS-a koju je predvodio Elmedin Konaković. Za taj prijedlog glasalo je 20 zastupnika, tri su bila 'protiv', dok je 11 zastupnika bilo suzdržano.

Samostalni zastupnik Elmedin Okerić osvrnuo se na poboljšanje situacije u Kantonu, ističući da je Vlada KS želi unaprijediti politike kako bi građanima bilo bolje.

''Glasajte u interesu građana jer ovaj kanton nije imao bolju Vladu'',  kazao je.

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović kazao je da nije teško biti bolji od prethodne vlade, jer je ona bila katastrofalna.

''Naša najveća zamjerka je što je svojom šarmantnošću Konaković štitio loš rad svojih ministara, a što građane ne zanima, ali jasno nam je da SDA ne mijenja Konakovića što nije uradio nešto, već što je počeo iznositi detalje o funkcioniranju ove stranke'', kazao je Kojović te zaključio da oni u tome ne žele sudjelovati.

Zastupnik SDP-a Slaviša Šućur naglasio je da ima dosta negativnih stvari u radu Vlade.

''Ne podržavamo Vladu, ali još manje razloge za njihovu smjenu'', zaključio je. 

Zastupnik SBB-a Zvonko Marić kazao je da Vlada nije opravdala povjerenje Skupštine KS-a. Zastupnica DF-a Bibija Kerla istaknula je da je podržava sve dobro što je Vlada predlagala.

''Moram priznati da je Vlada radila dobro, ali i loše i zbog toga nemam razloga da danas podržim Vladu'', kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close