Profesor Lasić

Izetbegovićevo "turčenje Bošnjaka" obit će se o glavu

Komentirajući poruke upućene sa skupa u Zetri, Lasić kaže kako nije bilo lako procijeniti tko je učinio "besramnije manipulacije" - Erdogan ili Izetbegović.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2018. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tijekom nedjeljne posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Sarajevu "ciljano izveo turčenje Bošnjaka, koje će se obiti o glavu i Bošnjacima i cijeloj BiH", rekao je profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Mile Lasić.

"Neupitno je da se svim ovim BiH za nekoliko koraka udaljila od EU, koja će za BiH u budućnosti sve više biti misaona imenica", rekao je Lasić za Klix.

Smatra sramotnim poruke koje su poslane s predizbornog skupa Erdogana u sarajevskoj dvorani Zetra, na kojem se obratio i Izetbegović, navodeći da je jedno od 12 osnovnih načela moderne politike - "ne vjeruj političaru koji miješa religiju i politiku".

"Od političara moramo zahtijevati respekt i toleranciju prema vjernicima drugih religija. Politički vođa koji nije sposoban za to mora se promatrari kao opasnost za mir u unutrašnjosti države i prema vani", rekao je Lasić.

Komentirajući poruke upućene sa skupa u Zetri, Lasić kaže kako nije bilo lako procijeniti tko je učinio "besramnije manipulacije" - Erdogan ili Izetbegović.

Video: Pogledajte kako je dočekan Erdogan u Zetri

"Izetbegović je i u Predsjedništvu BiH i u svom nastupu u `Zetri` bezočno pomiješao i istoriju i historiju, i vjeru i politiku, čime je definitivno pokazao da nije prosvijećen, ni čovjek ni političar", dodao je Lasić.

Naveo je kako Erdogan godinama vodi ratove u svojoj zemlji i u prvim susjedstvima, za šta je čak danas u Predsjedništvu BiH dobio i javnu pohvalu od Izetbegovića, što je, kako je ocijenio, međunarodni skandal, prenosi Srna.

Navodeći da je Erdogan "persona non grata" u europskim demokratskim zemljama, Lasić podsjeća da je turski predsjednik nedavno pozvao Europljane da glasuju za svoje desničare i fašiste.

U tom kontekstu gledano, kaže Lasić, sramotno je besprimjerena bila i Erdoganova "lekcija" iz demokracije zemljama EU na skupu u Zetri.

"Tko ima takve prijatelje, njemu neprijatelji i ne trebaju, jer će zauvijek u političkom i kulturološkom pogledu ostati maloljetan", zaključio je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close