Vijeće ministara

Izetbegovićev papir gotov do ponedjeljka?

Preduvjet za formiranje Vijeća ministara je usaglašavanje zajedničke izjave, o djelovanju koju je sačinio Bakir Izetbegović.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine lideri HDZ-a BiH, SDA i SNDS-a najavili su do kraja ožujka. Preduvjet je, navodi BHRT, usuglašavanje zajedničke izjave o budućem djelovanju, koju je trebao sačiniti Bakir Izetbegović. BHRT saznaje da bi taj dokument trebao biti završen do ponedjeljka.

SDA je objavila kako su prioriteti ministarstvo financija, ministarstvo obrane i ministrastvo vanjskih poslova. Slična zanimanje ranije su iznijeli i u HDZ-u BiH.

Preduvjet za formiranje Vijeća ministara je usaglašavanje zajedničke izjave, o djelovanju koju je sačinio Bakir Izetbegović.

Lidija Bradara sadržaj izjave nije željela komentirati, ali kaže da se ona isključivo odnosi na Vijeće ministara.

O mogućim imenima u Vijeću ministara predsjednik SNSD- a Milorad Dodik ističe kako se još ne može govoriti, ali kao pedsjedavajući Vijeća će sigurno biti predložen Zoran Tegeltija.

BHRT navodi kako je model konstituiranja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine poznat. Predsjedatelj će biti Srbin, a ministarstva će biti podijeljena po principu tri Bošnjaka, tri Srbina i tri Hrvata.

Ako je vjerovati obećanjima, vlast na državnoj razini trebali bi imati do kraja ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close